Либертарианецът Хавиер Милей от партията Свобода напред печели президентските избори в

...
Либертарианецът Хавиер Милей от партията Свобода напред печели президентските избори в
Коментари Харесай

Хавиер Милей спечели президентските избори в Аржентина

Либертарианецът Хавиер Милей от партията  " Свобода напред " печели президентските избори в Аржентина. Това показват предварителните резултати от гласуването, представени от Агенция Франс Прес.

Според Националната изборна камара на страната, след броене на повече от 94% от гласовете, Милей е получила над 55% от гласовете (повече от 13,78 милиона).

Неговият противник, министърът на стопанската система Серхио Маса, представляващ ръководещата лявоцентристка коалиция Съюз за родината, призна успеха на Милей още преди да бъдат оповестени формалните резултати.

" Милей е президентът, определен за идващите четири години ", сподели Маса и добави, че към този момент се е обадил на Милей, с цел да го поздрави.

Новият президент ще встъпи в служба на 10 декември и ще служи до края на 2027 година

По време на президентската акция Милей съобщи, че в случай че бъде определен, ще организира невиждана политическа и икономическа промяна . По-специално той даде обещание да доларизира стопанската система.
 Крайнодесният Хавиер Милей победи изненадващо на първичните избори в Аржентина
Крайнодесният Хавиер Милей победи изненадващо на първичните избори в Аржентина

Хавиер Милей бе считан за новобранец, пеещ рок

Милей сподели още, че ще понижи държавните разноски, като закрие аржентинските министерства на културата, образованието и културното разнообразие и ще отстрани държавните дотации .

В момента Аржентина е в сложна икономическа обстановка, инфлацията в страната доближи 143% .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР